enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

05.02.2024
A+
A-
6 Şubat Salı akşamı geleneksel tarhana gecemizde konferans konuğumuz Pr.Dr.Hayati Develi
Hayati Develi 1962 yılında Uşak’ın Ulubey ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitimini Ulubey’de, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamıştır.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden mezun olmuştur. 1993 yılında doktora derecesi alan yazar, 1998 yılında Doçent, 2004 yılında da Profesör unvanını almıştır. 1984 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademik hayata başlamıştır. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde görev yapmıştır.
1993-1994 öğretim yılında Rusya Fedarasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyetinin Çallı şehrinde bulunan Pedagoji Enstitüsünde Türk Dili dersleri vermiştir. 2001-2002 öğretim yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapmıştır.
Halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak akademik kariyerine devam etmektedir.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.